Текнолазер ООД произвежда плоски щанцформи за изрязване на изделия от хартия, самозалепваща хартия, картон, велпапе, фолио, самозалепващо се фолио, кожа, клингерит, PVC, EPDM и др.

Проектирането на щанците става с EngView Package Designer – програмата позволява бързо проектиране, има богата библиотека, позволява проверка на опаковката с модула за триизмерно визуализиране, създаване на мрежа с необходимия брой елементи, CNC програма за лазерно изрязване на подложката (дъската) и cf2 файл за клиента.

Имаме възможност за проверка на опаковката и изработване на макет от различни материали с режещ плотер. Работна площ на плотера е 1000 х 1300 мм, има възможност за изрязване на материали с голяма дебелина, включително 5 пластно велпапе.

Прорязването на подложката (дъската) става посредством лазер. Лазерното прорязване дава максимална точност на щанците, 100% повторяемост на елементите и бързина в изпълнението на поръчките

Огъването на ножа става автоматично.Разполагаме с редица машини за огъване на ножа: SDS Easy Bender за 2 пт, 23.80 мм нож, SDS Tubo Bender за 2пт и 3 пт, 23.80 мм ножове , SDS Super Bender Broacher за 2пт, 3 пт , 23.80 мм , 30.00 мм и 40.00 мм ножове , Multi Bend MBF-B за 50мм ламарина. Машинното огъване спомага за голямата прецизност в изпълнението на изискваната форма, има възможност за огъване на много сложни форми, висока повторяемост на еднаквите елементи и бързина при изпълнението на поръчките.

Предлагаме на клиентите и водно рязане на порести материали като дунапрен, разпенен полиетилен , ЕПДМ , кожа, корк и други.Височината на материалите може да бъде до 100 мм.

В Текнолазер ООД разработваме и произвеждаме отпадни форми за щанц автомати. Изработваме пълен комплект отпадни форми за BOBST 1575, 1600, 102, 106, 142, VisionCut, MasterCut 1.6, 2.1 и други. Това включва Горна отпадна форма (мъжка дъска), Средна отпадна форма (женска дъска), отделител на предния отпадък (гилотина).Можем да направим отпадна форма за картон и микровелпапе със системата Strip Clip.Тя се използва за много големи тиражи или много високи скорости на щанцоване.

Пертинаксовите подложки са незаменимо допълнение към щанцата ако имате големи тиражи. Предлагаме подложки с дебелина от 0.4 до 0.9 мм.

По време на разработката на нови изделия или по време на изработка на щанцформа не се колебаем да консултираме клиента с цел създаване на по-качествена и по-функционална опаковка.